Д- р Кирил Кирилов и Росен Тимчев кръстосаха шпаги за общинската болница
Д- р Кирил Кирилов и Росен Тимчев кръстосаха шпаги за общинската болница / Дарик- Кюстендил,архив

„Преди 4 месеца допуснахме грешка при избора на временен управител на общинската болница в Дупница и избрахме некомпетентен", заяви д-р Кирил Кирилов, общински съветник и председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет. Той посъветва колегите си от комисиите по икономическа политика и здравеопазване да съобразят конкурса за управител с изискванията на Закона за лечебните заведения. „Изисква се от управителя да има диплом като икономист, с 5 години стаж или диплом като лекар, с 5 години трудов стаж и допълнителна квалификация по здравен мениджмънт. След справка стана ясно, че Росен Тимчев има бакалавър по PR и едногодишен курс по икономика на здравеопазването", заяви д-р Кирилов. Мандата на временно изпълняващия длъжността управител на общинската болница Росен Тимчев изтича през септември, според д-р Кирилов обаче докладна за избор на нов управител трябва да бъде внесена и разгледана още на предстоящата сесия на 15 юли. Д-р Кирилов призна, че при избора на Тимчев за временно изпълняващ тази длъжност не е бил запознат с тези изисквания. Д-р Кирил Кирилов заяви, че няма информация за състоянието на болницата. Според него не се изпълнява плана, който е приел ОбС, не е направено нищо в графата за съкращения и преструктуриране.
Росен Тимчев заяви, че предпочита да се съсредоточи върху работата си и заяви, че в Закона има изисквания за заемане на длъжността и те са спазени от ОбС. „Където трябва стажа е отчетен, няма да го отчитам пред д-р Кирилов. Бил съм административен ръководител и преди тази болница", добави Тимчев. Той заяви още, че ОбС е колективен орган и докато има неговото доверие не се интересува от изказванията на единици.
"Реформата, която трябва да се проведе в общинската болница и която ОбС гласува се изпълнява със скорост, която обстоятелствата позволяват. Смятам, че реформата върви. Това, че в рамките на реформата сме отстъпили от някои неща виждайки, че определени звена печелят и сме накърнили нечий частни интереси, това не е във фокуса на интерес на мен, като ръководител на болницата. Д-р Кирилов беше зам.управител на лечебното заведение и ако има критики по отношение на това, което се прави, може би е добре все пак той да каже какъв принос има и какво е направил той, та сме в това затруднено положение", коментира Тимчев.