Черните таксита скараха съветници в Кюстендил
Черните таксита скараха съветници в Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик- Кюстендил

Темата за "черните таксита" стана повод за пререкания в Общински съвет- Кюстендил. Съветникът от РЗС Младен Ризов заяви, че хора са му се оплакали от т. нар. "черни таксита", които превозват незаконно пътници до кв. "Изток". "Дейността им е видна, но никой не прави нищо по въпроса", каза от трибуната Ризов.
В реплика, съветникът от "Коалиция за България" Рая Димитрова коментира: "Ако може г- н Ризов да не изказва неподготвен по всички въпроси. Това предложение да го бяхте дали на комисия, а не да поставяте въпроса на сесия и да занимавате всичките 37 съветници".
"Г- жо Димитрова по- добре направете една обиколка на стадиона или прочетете нещо, за да участвате в дебатите, а не стойте пред огледалото", отговори Младен Ризов. Той предложи таксиметровите фирми, които нямат възможност да си платят данъците, също да получат лиценз за дейността си.
Кметът Петър Паунов отговори, че това е невъзможно по закон, но могат да се разработят схеми за разсрочено плащане на данъчните задължения.
"Знаете, че избягвам да коментирам работата на държавните институции, но ДАИ не проверяват "черните таксита", а липсва и граждански контрол", заяви кметът Паунов.
Общински съвет прие лиценза за таксиметрова дейност да е най- малко за 3 години.