България във фотографиите на Иво Велинов
България във фотографиите на Иво Велинов / Даниела Атанасова, Дарик радио

Фотографии на манастири, пейзажи, родното Черноморие и сгради с красива архитектура показва в първата си самостоятелна изложба в Художествената галерия в Кюстендил, Иво Велинов.

България във фотографиите на Иво Велинов
netinfo

„Идеята  дойде от това, че много хубави кадри се събраха през годините. Всеки път като тръгваме да пътуваме някъде из страната си казвам, че вече всичко съм видял в България. Всеки път се изненадвам, че откривам нови неща. Оказа се, че красотите на тази малка държава са безкрайни. Съветвам ви да пътувате и да се наслаждавате на природата", каза авторът при откриването на експозицията. Тя е наречена „Късчета България". Велинов благодари за съдействието при подреждане на изложбата на фотографа Петър Китанов и на Илона Захариева.

 

Експозицията уважиха много художници, фотографи и граждани."Името на автора ни е познато от предишни изяви в нашата галерия. Заедно с Петър Китанов, двамата направиха две великолепни съвместни изложби. В нашия град се създава една сериозна основа на фотографите, която ще има и последователи. Фотоизкуството за този човек е много повече от хоби, то е страст, то е любов, то е начин на живот. Тези „Късчета България" ги е носил дълго време в сърцето си", така представи фотографа,  поетът Михаил Калдъръмов, уредник в  галерията.

България във фотографиите на Иво Велинов
netinfo