Бившият хотел Пауталия и още два големи имота са под възбрана
Бившият хотел Пауталия и още два големи имота са под възбрана / Дарик- Кюстендил, архив

Държавният съдия- изпълнител Борислав Стайков наложи възбрана върху бившия хотел "Пауталия", собственост на "Пауталия Турс". Постановлението, издадено от Съдебно- изпълнителната служба при Районен съд- гр. Кюстендил, е по повод молба на Петър Паунов, като кмет на община Кюстендил. Фирмата, собственик на бившия хотел в центъра на града дължи средства на общината, над 70 000 лв., съобщават от администрацията.

Насрочен е опис на имота за 9- ти август, определено е и вещо лице. В постановлението пише цитирам / без редакция /: "Задължавам длъжника да подсигури достъп до имота на съдебния изпълнител и вещото лице за датата и часа на описа. В противен случай в имота ще се влезе принудително с помощта на вещо лице- ключар и в присъствието на полицай от РПУ Кюстендил".

По искане на кмета на община Кюстендил е наложена възбрана върху още два имота. Единият е от над 13 000 кв. м., с триетажна масивна сграда. Намира се на ул. "Цар Освободител" №265 и е собственост на фирма "Патрай". Описът на имота е насрочен за 11- ти септември. Другият имот е от 1 762 кв. м., с триетажна и едноетажна масивни сгради. Намира на ул. "Кракра" №4 и е на фирма "Полекс". Описът е на 14- ти август.