Сокът от череши помага срещу безсъние
Сокът от череши помага срещу безсъние / netinfo
Биологични средства за растителна защита, които предпазват от измръзване и слани овощните градини в област Кюстендил и други, които удължават срока на годност на черешите ще бъдат представени в Кюстендил на 15 февруари. Поканени са всички земеделски стопани с овощни градини, зеленчукови градини. Срещата започва от 13, 30 ч. в заседателната зала на областна администрация. Тя е по инициатива на Младен Ризов.
 
“Страдаме от тези климатични условия и ще предложим 3 в 1. Проблемите са не само при защитата на овощарството и зеленчукопроизводството, но и при реализацията на продукцията. Ще се предложи, първо- широка гама от биопродукти, за предпазване на овощните градини при замръзване и слани. Получава се една мембрана, която опакова надземната част при черешите и ги съхранява от измръзване.

Биопродукти
netinfo


Второ – да се удължи живота на самите плодове, до 20 дни да съхрани твърдостта на черешата, което ще позволи износа в чужди страни. Трето- ще се предложи достъп до голяма верига хипермаркети”, коментира пред Дарик Младен Ризов.
Той е направил срещи с директора на Института по земеделие Димитър Домозетов, началникът на “Растителна защита” към ОБДХ Бойко Опърлаков и директора на ОД “Земеделие” Димитрина Христова.
 
Дарик- Кюстендил