Апел: Кандидат- купувачите за Чифте баня да излязат на светло
Апел: Кандидат- купувачите за Чифте баня да излязат на светло / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Призив от "Пауталия на бъдещето" преди продажбата на Чифте баня
79245
Призив от "Пауталия на бъдещето" преди продажбата на Чифте баня
  • Призив от "Пауталия на бъдещето" преди продажбата на Чифте баня

Сдружение "Пауталия на бъдещето" излезе с призив към кандидатите за купувачи на Чифте баня в Кюстендил да представят концепциите си преди търга, който е на 24 април.
"Излиза, че където се съберат двама души на разговор в града, темата е продажбата на банята. Това, което плаши хората е неизвестността, какво ще се случи след това с банята? Нашият призив към кандидат- купувачите е да излязат и да кажат- аз съм купувача, каква ще е инвестицията, работните места, колко нови хора ще се назначат и дали ще са от Кюстендил, цените в бизнес плана, каква е план- програмата?", коментира на пресконференция председателят на сдружението инж. Огнян Атанасов.
Той изрази надежда, че кандидатите за Чифте баня, няма да бъдат като т. нар. "Бизнесмени на прехода", а предприемачи, които не ги е страх да правя бизнес и го правят добре в България.

Сдружението предложи на представителите на медиите да организират дискусия по темата, в която да се включат политическите партии, НПО, граждани.
"Ангажимент на всеки гражданин е да се борим за всеки лев инвестиция в града, но при пълна прозрачност и информираност на хората", допълни инж. Атанасов.
Сдружение "Пауталия на бъдещето" няма да участва в избори и няма да подкрепя политически сили, но членовете му са свободни да се кандидатират на местни или национални избори.