3 медала за България от Световната купа по карате в Гърция
3 медала за България от Световната купа по карате в Гърция / netinfo

3 медала спечели българският отбор, който участва на Световната купа по карате за юноши и девойки старша възраст, и младежи. Един от тях е за кюстендилката Бетина Велинова, от карате клуб "Дарис". Тя се класира трета на кумите в категория +54 кг., при девойките старша възраст / 14- 15 години /.

По жребии, Бетина Велинова почива в първия кръг, във втория печели с 3:0 точки срещу представителка на домакините от Гърция, но на полуфинала губи с 2:4 точки от състезателка от Кипър. В спор за 3- то място, кюстендилката категорично надиграва с 8:0 съперничката си от Азербайджан.

3 медала за България от Световната купа по карате в Гърция
netinfo

201 състезатели от 21 държави участваха на Световната купа, на гръцкия остров Корфу. Българският отбор воден от члена Управителния съвет Борислав Иванов спечели още 2 бронзови медала. С тях се окичи плевенчанката Тина Теофилова, която се нареди трета на ката и трета на кумите.

Другите представители на карате клуб "Дарис"- Антония Станкова, Магдалена Йорданова и Николай Христов загубиха срещите си в първия кръг.

"Много се радвам за успеха на Бети. Това е и първия сериозен успех за клуба. При тези условия в българския спорт, всеки медал е успех. Водещи сили в нашия спорт са- Иран, Франция, Италия", коментира старши треньорът Борислав Иванов. Той е решен да поднови участията си и като състезател на големи състезания.