27-те дела срещу Дангов и Миланов бяха събрани в две, а те тичаха от зала в зала
27-те дела срещу Дангов и Миланов бяха събрани в две, а те тичаха от зала в зала / netinfo

Делата срещу Първан Дангов и Пламен Миланов бяха обединени към тъжбата с най- малък номер, в случая тази на председателя на ОС-Дупница Явор Тодоров. Нито един от наказателните съдии не даде ход на делото и счете, че делата трябва да се обединят, тъй като се отнасят за едно и също деяние и са отправени към двете лица. Така делата станаха две, по едно срещу двамата.

Само трима общински съветници се явиха на заседанията днес, съпартийците на Дангов - Асен Башленски, Асен Илиев и Станислав Павлов. Останалите бяха представлявани от трима адвокати - Емил Йовчев, Илияна Костадинова и Ани Кьосева. Съдебният маратон продължи до обяд, а Дангов и Миланов притичваха от една зала в друга. 27 дела бяха насрочени за днес - 15 срещу Първан Дангов и 12 срещу Пламен Миланов. Миланов е без адвокат, поне на този етап. Той обясни, че повечето адвокати са или приятели, или роднини на ищците. Юлия Динева пък защитава Първан Дангов.

Всички тъжби са идентични - показа документите Миланов и посочи, че в жалбите на общинските съветнички, пише, че "тя е обиден". „Писани са от едно лице, само са сменени имената, като дори не са си направили труда да прочетат и поправят мъжки и женски род", коментира Миланов, който е един от главните свидетели по делото за рекет срещу "братя Галеви".

Припомням, че пръв тъжба заведе Явор Тодоров, председател на ОС-Дупница, заради определенията на Дангов и Миланов в медиите, че „Общински съвет Дупница е частен". След Тодоров последва вълна от тъжби в Районен съд Дупница. Бяха заведени и граждански искове за по 10 000 лв.