1000 лв. за параклис в село Вратца отпусна ОС и кръсти социалната трапезария Лили Шмидт
1000 лв. за параклис в село Вратца отпусна ОС и кръсти социалната трапезария Лили Шмидт / Дарик- Кюстендил, архив

Общинската социална трапезария ще носи името на своята благодетелка Лили Шмидт, по предложение на председателя на Общински съвет Кюстендил и общински съветник от ПП ЛИДЕР - инж. Стоян Стоилов. Общинска социална трапезария "Лили Шмидт" е създадена, оборудвана и функционира благодарение на кюстендилката живееща в Германия. Стотици пъти, почетният гражданин на Кюстендил е подпомагала съгражданите ни и е  правила дарения, се посочва в мотивите към предложението.

На петото заседание на ОбС-Кюстендил бе внесена докладна от общинският съветник на ЛИДЕР Маргарита Исталиянова, в която се предлага отпускането на парична помощ от бюджета на общината за новостроящия се храм в село Вратца. В региона няма черква или параклис, където хората да запалят свещ и да се помолят.

"Няма къде да отидат на Великден или Коледа. Жителите на селото със собствен труд и средства се опитват да изградят свой храм", посочи д-р Исталиянова. Общинските съветници гласуваха да се отпуснат 1000 лева, с които да подпомогнат изграждането на параклиса.