Започва петият кръг от Европейския шампионат по мотокрос
Започва петият кръг от Европейския шампионат по мотокрос / netinfo
Мотоциклетният спорт носел на България безплатна реклама за 7 млн.евро на година
64431
Мотоциклетният спорт носел на България безплатна реклама за 7 млн.евро на година
  • Мотоциклетният спорт носел на България безплатна реклама за 7 млн.евро на година

Близо 100 състезатели от Европейския шампионат по мотокрос от България и още девет държави ще премерят сили на хасковската писта за петия кръг от шампионата. Състезанието ще е в класовете 65 и 85 cc, като целта на всички участници е да достигнат до гранд финала на Европейския шампионат, който ще се проведе през август във Великобритания.

Днес на пистата в Хасково ще се проведат тренировки и преквалификации, а утре от 11,00 часа ще започне същинското състезание. Този път няма проблеми по организацията на състезанието, нито пък с подходите към пистата, които в крайна сметка бяха определени като законни. Взети са мерки и по отношение на запрашаването на пистата, която периодично ще се полива, за да се избегнат инциденти.

Започва петият кръг от Европейския шампионат по мотокрос
netinfo

Община Хасково е съорганизатор на състезанието. Румен Петков, който е председател на Организационния комитет към Федерацията по мотоциклетизъм, поздрави Общината, че в условията на тежка криза, без да се накърни бюджетът, е възстановила трасето в Хасково и го е направила част от Европейския календар. По думите на Петков българският мотоциклетен спорт носи на държавата безплатна реклама от 7 милиона евро годишно.

В приложения файл чуйте още от Георги Иванов, Румен Петков и Богдан Николов от пресконференцията им вчера в общинската администрация в Хасково: