Залата на местния парламент в Димитровград с поименни места?
Залата на местния парламент в Димитровград с поименни места? / Darik News, архив

Местата на кметовете на населени места и кметските наместници от община Димитровград в залата на местния парламент да бъдат определени поименно, ще предложи на следващата сесия председателят му Стефан Димитров. Поводът е случилото се преди началото на юнското заседание, което забави старта му с около час и наложи неформално свикване на Председателския съвет. Главно действащо лице бе кметът на Добрич Марин Маринов, който категорично отказа да изпълни молбата на Димитров и да се премести в другия край на залата, за да не стои точно зад общинския съветник Катя Панева. Към нея по време на сесия той проявил словесна агресия, с което смущавал работата й, разказа днес Стефан Димитров.

Марин Маринов никога не е бил отстраняван от заседание на общинския съвет. На неформално събиране председателският съвет прие компромисен вариант, с който 3 групи размениха местата си. Сесиите не са цирк и протичат по определени правила, които следва да се спазват, категоричен бе той. Димитров припомни вменените му от закона и правилника задължения да следи за реда в залата, а докладната, която предстои да бъде внесена мотивира с желанието за постигане на справедливо за всички решение.

На пресконференция днес той коментира още разликата в бюджетите на селата Крепост и Ябълково, в сравнение с този на Добрич, като посочи, че на полугодието трябва да се потърси баланс. Тезата си при отдаването под наем на мери и пасища с приоритет да бъдат местните животновъди и земеделци припомни той и обясни, че е гласувал против даването на помещения за клубове на хората с увреждания поради неточности в докладната записка.

Гласуването за паметника на Георги Димитров, състоянието на общинската болница "Св. Екатерина" и предстоящия по програма "Красива България" със съфинансиране от общинския бюджет ремонт в театъра, докладната за който бе внесена от общинския съветник Калина Монева,  бяха сред коментираните от председателя на местния парламент Стефан Димитров днес теми.