/ пресцентър, Окръжна прокуратура - Хасково
Окръжна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем 46-годишен мъж за това, че на 2 март, на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил с българска регистрация без надлежно разрешително направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 39 килограма и 550 грама на обща стойност 158 200 левa.

На 02.03.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево, в посока от Република България към Република Турция, на трасе изходящи леки автомобили и автобуси, се установил товарен автомобил с българска регистрация. Водачът му – българския гражданин В.И., пътувал празен, като следвало да натовари стока от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство било отклонено за извършване на щателна митническа проверка. При извършената такава в матраците на леглата за почивка в шофьорската кабина, служителите на Агенция - Митници намерили укрити 64 пакета със суха тревиста маса. Тествана с полеви наркотест растителната маса реагирала на марихуана.
 

пресцентър, Окръжна прокуратура - ХасковоПо случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП–Хасково водачът на товарния автомобил В.И., на 46 г., е бил задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура–Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И.