полиция рекет
полиция рекет / БГНЕС
Двама хасковлии са арестувани за изнудване, съобщиха от спецсъда, откъдето днес са им наложили мярка за неотклонение – задържане под стража. За акцията на ГДБОП в Хасково, Дарик съобщи преди няколко дни. Днес вече ни представят подробности.

В ареста са Милен Чиликов и Даниел Насков. Според съобщение на съда, от началото на 2015 г. те са изпълнявали поръчки, най-често на собственици на големи фирми за дърводобив в региона, за оказване на принуда чрез сила и заплахи над техни работници и други лица за връщане на раздадени заеми с начислени лихви. Самите Насков и Чиликов също раздавали „кредити“ с висока лихва и ги събирали чрез заплахи и побои. От поръчителите за връщане на дългове пък двамата договаряли и получавали половината от събраната сума.

По време на специализираната операция на ГДБОП в Хасково са събрани множество доказателства за престъпната дейност на Насков и Чиликов,
разпитани са значителен брой пострадали и свидетели. При задържането на Милен Чиликов в дома му е открит пистолет, с който през декември 2016 г. той е заплашвал един от набелязаните длъжници.