/ Живка Тодорова
Честит Рожден Ден на Димитровград
102204
Честит Рожден Ден на Димитровград
  • Честит Рожден Ден на Димитровград
С уникално 4D светлинно шоу Димитровград отпразнува 72-рата си годишнина.

Живка Тодорова

Лазерното шоу с пиротехнически ефекти от 4 кули, изградени специално на централния площад, събра хиляди зрители, които станаха част от арт-преживяването. 

Живка Тодорова

Светлинното шоу бе кулминацията на тържествата за 72-рия рожден ден на Димитровград.

Живка Тодорова

"Подобна комбинация на светлина и звук не е правена в България", твърди кметът Иво Димов.

С уникално 4D светлинно шоу Димитровград празнува 72-годишнина

По думите му, идеята за това уникално шоу се е родила преди две години, когато тогава е направен 3D мапинг.

Живка Тодорова

"Фирмата е на британец, регистрирана е в Румъния. Мисля, че се получи интересно шоу, което досега не е правено, особено гарнирано с пиротехническите ефекти, които са дело на една от най-големите фирми в България. Надявам се, на всички, които са да им е харесало", каза кметът Иво Димов.
 
 

Димитровград празнува 72 години 💥💥

Публикувахте от Mihail Zhekov в Понеделник, 2 септември 2019 г.


По думите му, за първи път в България се прави шоу, което е от четири кули и допълни, че досега е правено само от три кули.

Живка Тодорова

"Четвъртата кула, която беше изградена дава усещане за 4D ефект. В Румъния, подобно нещо е правено е правено", допълни кметът.

Живка Тодорова

Шоуто продължи точно 9 минути. Иво Димиов допълни, че в цената на светлинния спектакъл е постигнато над 50% отстъпка от цената, като основната част от тези 50% бяха поети, като дарение от фирми. 
 
"За общината реално, договорът, който бяхме скюлючили беше на стойност 5000 лв., което е смешно за такова събитие", допълни кметът.

Пъстра и атрактивна програма за празника на Димитровград

И допълни, че е не лесно да се направи подобна продукция, защото изисква много сериозна подготовка и координиране на действията на всички, които работят по проекта.

Живка Тодорова

Подготовката за уникалното шоу е започнала още през март. По традиция, на централния площад бяха отличени със специални грамоти най-успешните за 2018/2019 г. млади таланти.

До късно през ноща, купонът продължи с група "Фондацията", а събралите се хиляди димитровградчани се наслаждаваха на празника и с гордост станаха съпричастни с кулминацията на отбелязването на рожденния ден на най-младия град в България - Димитровград.

Чуйте повече в звуковия файл: