/ Дарик радио-Хасково
Празникът на Димитровград отново ще предложи седмична програма изпъстрена с разнообразни по жанр и съдържание концерти, изложби и спортни турнири.

С 99 дръвчета продължи Алеята на живота в Димитровград

Супер групата "Фондацията" ще гостува за кулминацията на празника на 2 септември, когато ще поднесе за гражданите и гостите на града последния си култов проект посветен на рок музиканта Кирил Маричков.

Предния ден един от най-пъстрите и големи фолклорни ансамбли в страната - "Тракия" ще взриви публиката с китка от красиви изпълнения и впечатляваща хореография за празничната програма на града със спектакъла "Майка България".

Празник на шарената черга и стари занаяти в село Брод

Два концерта на различни локации ще има в съботната вечер на 31 август. Почитателите на рока ще се забавляват в разбиващо парти на басейна с рок групите White Walkers и SakaR, а Кали ще пее за почитателите на поп-фолка на пл."България".

Любимият на всички Пиано бар на открито е предвиден в програмата в петъчната вечер на 30 август на пл."Поезия", където емблематичните музиканти от "Камино бенд" и победителят от седмия сезон на "Като две капки вода" Стефан Илчев ще изпълняват любими на поколения хитови песни от популярната българска музика. 

Предлагат педиатър за Почетен гражданин на Димитровград

Разбира се и тази година община Димитровград продължава традицията да предлага на своите граждани филми от златния фонд на българското кино в проекта "Лятно кино".

Незабравимият филм "Баш майсторът" с талантливия актьор Кирил Господинов ще бъде излъчен на 29 август на пл."Поезия". Малко по-рано същата вечер на централната алея Забавно-духовия оркестър ще поднесе на своите съграждани тематичен концерт с филмова музика.

Откриха официално обновения за 5 млн. лв. център на Димитровград (СНИМКИ)

Сцената в парк "Марица" ще бъде място за изява на лауреатите от различни международни и национални фолклорни фестивали от читалищата от общината и пенсионерските клубове.  

Любителите на спорта ще  мерят сили в турнири по футбол, тенис, канадска борба и стрийтбол, а тези които обичат зрелищата и адреналина ще могат да се насладят на атрактивно мото шоу с каскади. 

Димитровград празнува 71-я си рожден ден

В Градска библиотека ще бъде представена книгата "Вълшебният стрелец" за футболната легенда Петък Жеков, а Исторически музей ще покаже изложбата на Националния политехнически музей "Техниката у дома през първата половина на 20 век.".

В Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще бъде открита изложбата "Димитър Казаков - Нерон", а на пл."Поезия" в навечерието на празника ще бъде позиционирана изложба за Пеньо Пенев под надслов "Когато се наливаха основите".   

Филмът "Димитровград 70 г. по-късно" - кино визитка на общината

За най-малките жители на общината - децата, ще има голямо Детско парти с торта в неделния преди обед на 1 септември от 10.30 часа на Централната алея по бул."България".