Фойерверки
Фойерверки / Дарик радио, Хасково, Архив
71-я си рожден ден празнува днес Димитровград- едно от малкото населени места в страната, които имат точна рождена дата. Създаден е с правителствен указ на 2 септември 1947 г., като селата Раковски, Марийно и Черноконево се обявяват за град с името Димитровград. В построяването му участват над 50 000 бригадири от 963 населени места в България. Избран бе за най-мащабния строеж на ХХ век в класацията на БНТ. В класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене“ тази година Димитровград получи отличието „Бизнес град“ заради мащабните инвестиции в общината и разкриването на много нови работни места.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие ще бъде отслужен пред храма "Св. Димитър" от 10 ч. тази сутрин, след което там ще бъде раздаден курбан за здравето на димитровградчани. Инициативата е на кмета Иво Димов и я реализира с лични средства, информират от пресслужбата на общината.

4етажна торта и 8 казана курбан за 68 г Димитровград
netinfo

Началото бе поставено преди 5 години, когато след поредица тежки наводнения той се зарече в навечерието на празника на града да дава курбан. Над 300 кг курбан от 5 овце в 7 казана ще бъде осветен от архиерейския наместник Георги Тодев, а доброволци от читалищата ще помагат за раздаването му.

Пресконференция в Община Димитровград
Дарик радио, Хасково

От 11 ч., пак по традиция, кметът Иво Димов ще посрещне в залата на втория етаж в общината гостуващите чуждестранни  делегации от побратимени на Димитровград градове и такива, с които има партньорски отношения. Ръководството на Димитровград и гостите ще разменят поздравления и сувенири. Тази година делегациите са от 5 държави - от град Айзенхютенщат, Германия, водена от кмета Франк Балзер; от Кутина, Хърватска, начело със  зам.-кмета Соня Репич; от Димитровград, Сърбия, водена от кмета Владица Димитров; от унгарския Казинцбарцика екип мениджъри на общински фирми и ръководители в администрацията. За празника на града гостува и председателят на международната Асоциация АТРИУМ, в която Димитровград участва, Елиза Джованети.

Календар с Пеньо Пенев представи община Димитровград
netinfo

Традиционния официален календар на общината ще бъде представен от 12 ч. в лятната читалня на библиотеката. Той е уникален с това, че започва от септември 2018 г. и продължава до септември 2019 г. Всяка година луксозният календар е с различна тема. Този път той включва графики от фонда на галерията.

Добри Делев и Димитър Беремски
Колаж: Дарик радио, Хасково

Пак по традиция на тържествена сесия днес ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани- най-успешният български културист и единственият, участвал в престижния турнир „Мистър Олимпия“ Добри Делев и 90-годишният дългогодишен журналист Димитър Беремски.
5 чуждестранни делегации от побратимените на Димитровград градове в Германия, Унгария, Сърбия, Хърватска и Италия гостуват по повод празника. Сред официалните гости е и председателят на международната асоциация Атриум  Елиза Джованети, а по-късно вечерта се очаква да пристигне и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

На шоуто в НДК пяха Владимир АмповГрафа;
netinfo

От 20 ч. на централния площад „България“ са поздравителните слова на официалните лица и гости. Очаква се сред тях да бъде и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, информират от общината.  След приветствията са предвидени традиционните празнични фойерверки и започва концерт на Владимир Ампов-Графа. С това приключва и програмата за празниците на Димитровград, която стартира от 25 август.