/ Дарик радио-Хасково
Обществено обсъждане на предложението педиатърът д-р Недялко Желев да бъде обявен за Почетен гражданин на Димитровград проведоха в града.

Добри Делев и Беремски са новите почетни в Димитровград

Предложението бе внесено от кмета Иво Димов и предстои да бъде разгледано от Общинския съвет. Общественото обсъждане води председателят му Гергана Кръстева. Д-р Желев работи като педиатър в Димитровград вече 47 години. Лекувал е поколения димитровградчани.

п
Дарик радио-Хасково

Той е на 74 години и продължава да работи. Съществен е приносът му за развитие на Детско отделение в общинската МБАЛ „Св. Екатерина”, което в продължение на години ръководи, като помага и на по-младите медицински специалисти, е посочено в аргументите за номинацията.

Дафина дари и премията си за "Почетен гражданин на Димитровград"

За високия си професионализъм и отдаденост на професията д-р Желев е отличаван със значка и грамота “Заслужил лекар” от Министерството на здравеопазването. “Радостен съм за тази номинация, защото медицинските награди са дадени от медицинската гилдия, а тази евентуално бих получил на база мнението на обществеността в Димитровград”, сподели д-р Желев.

Предстои предложението на кмета Иво Димов и протоколът от общественото обсъждане да бъдат внесени за разглеждане от местния парламент. Съгласно общинската наредба за символиката и отличията съветниците ще гласуват тайно и ако номинацията получи необходимата подкрепа званието “Почетен гражданин” ще бъде връчено на д-р Недялко Желев на тържествена сесия за празника на Димитровград 2 септември.