/ Дарик радио, Хасково
Добри Делев и Беремски са новите почетни в Димитровград
98005
Добри Делев и Беремски са новите почетни в Димитровград
  • Добри Делев и Беремски са новите почетни в Димитровград
Единственият български културист, участвал в престижния световен конкурс „Мистър Олимпия“ Добри Делев и пенсиониралият се в зората на демокрацията журналист Димитър Беремски, който чества 90-годишнина, са новите почетни граждани на Димитровград.

Добри Делев за втори път на "Мистър Олимпия"

Решението бе взето от съветниците с таен вот днес,
както изисква регламентът на новата Наредба № 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. В двете тайни гласувания участваха 30 съветници.

Предложението за Беремски, внесено от Клуба на дейците на културата и димитровградското дружество на журналистите, подкрепиха 27 съветници. За Добри Делев, предложен за званието от кмета Иво Димов - с един повече.

Резултатите обяви избраната днес комисия за тайния вот, чийто председател бе Юлиян Семерджиев, секретар Коста Костов, а членове Валентина Кунева, Кирчо Кирев и Ангел Георгиев. Комисията бе в същия състав и при миналогодишните тайни гласувания за избор на почетни димитровградчани.

Отличието „Почетен гражданин на Община Димитровград“ ще бъде връчено на новоизбраните на тържествено заседание на местния парламент на 2 септември, когато градът отбелязва своя рожден ден. Те ще получат специален плакет и удостоверение, а имената им ще бъдат вписани в Почетната книга на Димитровград.

Звукова картина от гласуването по двете предложения чуйте в приложения файл.