За 24 часа спряха три опита за контрабанда на цигарени гилзи
За 24 часа спряха три опита за контрабанда на цигарени гилзи / netinfo

Три опита за контрабанда на цигарени гилзи предотвратиха митничарите на Капитан Андреево за 24 часа, съобщават от Агенция "Митници". Първите два случая са с леки автомобили, които пристигат едновременно на пункта и не декларират нищо пред митническите служители. Въпреки това колите са селектирани за проверка. При нея във външните кухини на бронята и външните подкалници на първия автомобил, "Фолксваген Голф" с хасковска регистрация, митничарите откриват 2 000 цигарени гилзи с филтър, собственост на 58-годишен мъж от село Караманци. Втората кола, "Пежо 306" с пловдивска регистрация, се оказва подплатена с 3 600 цигарени гилзи с филтър, укрити в задната броня и страничните кухини на багажното отделение. Гилзите са собственост на 39-годишен мъж от Пловдив, който твърди, че смятал да ги подари на дядо си.

По-късно на митническия пункт пристига „Рено Еспейс" с хасковска регистрация, управлявано от 29-годишен мъж от Харманли. При проверката митничарите откриват два допълнителни резервоара, натъпкани с цигарени гилзи с филтър. Гилзи са били скрити и в задните врати и в кухините на задните калници. В тайниците са открити близо 34 000 цигарени гилзи с филтър.

Над четвърт милион са цигарените гилзи, открити от митническите служители на българо-турската граница само за последния месец. При всеки от случаите гилзите са били укрити в пригодени или специално изградени тайници на леки автомобили.