Възпитаници на Астрономическата обсерватория с награди от Фотоприказки”
Възпитаници на Астрономическата обсерватория с награди от Фотоприказки” / netinfo

Възпитаници на Астрономическата обсерватория при Хасковския младежки;център се върнаха с награди от Националния конкурс по фотография „Фотоприказки”. Първото място във възрастова група 5 - 8 клас спечели Петя Димитрова, а второ - за Байрям Байрямали в група 9 - 12 клас.

Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” се проведе за седми пореден път в Кърджали на 17 октомври. Организаторите споделиха, че в конкурса за фотография са получени над 200 творби от цялата страна, а за рисунка - близо 500.

От Астрономическа обсерватория при Младежкия център в Хасково тази година в конкурса се включиха четирима възпитаници: Петя Димитрова, Бранимир Айвазов, Виктория Мирчева и Байрям Байрямали, с общо 16 снимки. Фотографията „Пътят на мечтите” на Петя, ученичка в 8 клас на ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров”, заслужено бе класирана на първо място. Второто място на Байрям (ученик в 11 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин”) е за неговата снимка „Тя”. Наградите бяха връчени от кмета на Кърджали Хасан Азис.

Творбите от конкурса са експонирани в Детската картинна галерия на ОДК - Кърджали.