Водният проект променя движението и в кв. Раковски
Водният проект променя движението и в кв. Раковски / DarikNews, Архив

Временна организация на движението се въвежда от днес и за още пътни участъци в Димитровград във връзка с реализацията на т. нар. Воден проект, който включва 13 улици, съобщават от общинската администрация. Със своя заповед кметът Иво Димов временно забранява от днес до 10 февруари общественото ползване на 260 метра по пътя от кръстовището на ул. „Гоце Делчев” до кръстовището на ул. „Струга”. Указаният обходен маршрут е през новия мост на р. Марица – Път І – 5 (Панорамен път) – бул. „Г. С. Раковски”.

Вторият етап, описан в заповедта, обхваща 170-метров участък от кръстовището на ул. „Струга” до кръгово кръстовище на бул. „Г. С. Раковски”. Алтернативният маршрут е същият, а периодът едномесечен – от 11 февруари до 11 март.

Да се поставят табели, указващи обходните маршрути и да се спазват проектната документация и становището на областната дирекция на МВР, Сектор „Пътна полиция”-Хасково, е записано още в заповедта. За отговорно длъжностно лице е определен техническият ръководител на фирмата изпълнител Георги Геров.

В момента се извършват ремонтни дейности на 10 улици и кръстовища в Димитровград:

ул."Гоце Делчев" от пресечката с ул."Цанко Церковски" до бул."Димитър Благоев"; на бул. "Христо Ботев" от кръстовището с ул."Тодор Каблешков" до кръстовището с ул."Оборище", ул."Васил Петлешков" от ул."Хан Аспарух" до бул. "Димитър Благоев" и 250 м от ул."Хан Аспарух", западно от пресичането й с ул."Васил Петлешков"; източното пътно платно на кръстовището на бул."Стефан Стамболов" с ул."Захари Зограф" и част от ул."Захари Зограф" с ул."Девети май", кръстовището на бул."Стефан Стамболов" с ул."Захари Зограф"; бул."Стефан Стамболов" от ул."Захари Зограф" до бул."Г.С.Раковски", от кръстовище на ул."Гоце Делчев" до кръстовище на ул."Струга" – 260 метра и 170 метра от кръстовище на ул."Струга" до кръгово кръстовище на бул. "Г.С.Раковски", информират от общинската администрация. За всички тези райони е въведена временна организация на движението.