Викторини за зеленото богатство на планетата се провеждат днес в Градската с отбори на Езиковата и ПМГ
Викторини за зеленото богатство на планетата се провеждат днес в Градската с отбори на Езиковата и ПМГ / © Dariknews.bg, архив

"Игри и викторини в Градската градина” - състезание с образователен и забавен характер организират днес в ранния следобед Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център по наркотични вещества към Младежкия център в Хасково. Партньори на инициативата са ПМГ „Акад. Боян Петканчин” и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров”. Състезанието ще се проведе между отборите на двете гимназии и ще даде знания за родно Хасково, за историята на Градската градина, за дървесните видове в нея и за зеленото богатство на нашата планета. Знанията на отборите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Състезанието ще протече в две части. Първата ще се проведе на сцената, а през втората част състезателите ще търсят определени обекти и послания из Градската градина. Отборът, който се завърне пръв и изпълни най-точно поставените задачи, ще бъде победител.

Докато отборите са из Градската градина, ще се проведе викторина за вредата от употребата на наркотици. За доброто настроение по време на проявата ще пее младият хасковски рапър Красимир Димитров.