сесия на ОбС хасково
сесия на ОбС хасково / Дарик радио, Хасково
Хасковските общински съветници препотвърдиха решението си от октомври за отпускане на допълнителни средства на спортните клубове и културните институции днес. 23-ма подкрепиха предложението на ГЕРБ да бъдат разпределени 176 000 лв., 4-ма бяха против, а други двама се въздържаха.

Въпреки усилията на местните парламентаристи да разберат дали кметът Добри Беливанов е съгласен и дали ще внесе докладната записка в съда, не получиха отговор. Градоначалникът отказа да съобщи намеренията си и на журналистите, които след извънредното заседание попитаха дали ще атакува решението в Административен съд-Хасково.

Беливанов: Повече пари за спорт и култура догодина

„Коалиция за Хасково” не участваха в гласуването. „Не сме демагози. Няма методика за разпределение на парите”, бяха сред мотивите на опозицията да не участват в гласуването.

Спортът и културата в Хасково поискаха процент от бюджета

Местните законотворци не приеха идеята на ДПС парите да не се вземат от нереализираната капиталова програма, а общината да прецени откъде да вземе средства. Така според гласуваното днес парите трябва да се осигурят от предвиденото за видеонаблюдение на областния град. Това е предложението на ГЕРБ.

Заседават извънредно по докладна на ГЕРБ за спорта и културата

Извънредното заседание на ОбС Хасково струва 30 000 лв. Според опозицията общо 16 читалища няма да получат средства. От мнозинството заявиха, че няма борба между ГЕРБ и кмета.