спорт и култура в областна администрация хасково
спорт и култура в областна администрация хасково / Дарик радио, Хасково
областна администрация Хасково
95149
областна администрация Хасково
  • областна администрация Хасково

Процент от бюджета на община Хасково да бъде определен за спорта и културата. Това настояха представители на културата и спортните клубове днес на среща с областния управител.

Повод за срещата при губернатора стана докладната записка, с която съветниците на ГЕРБ искат 181 000 лв да бъдат раздадени на спортните клубове и културата. На срещата бе изтъкнато още да бъде създадена Наредба, с която да се раздават финансовите средства и да се преустанови практиката – раздаване на калпак.


Заседават извънредно по докладна на ГЕРБ за спорта и културата

Областният управител Станислав Дечев обясни, че по въпросната докладна има противоречива съдебна практика. Според него изходът от ситуацията ще зависи от кмета Добри Беливанов.

На форума в Областна администрация днес, представителите на спорта и културата заявиха, че ще присъстват на извънредната сесия в понеделник, когато ще се гласува въпросната докладна записка.

Кметът Добри Беливанов върна на ОбС парите за спорт и култура

Участниците се обединиха, че за първи път от много години общината отпуска допълнително средства за подпомагане на спорта и културата. Те настояха още, ако в понеделник съветниците приемат докладната записка, кметът Добри Беливанов да не я блокира като я вкара в Административен съд Хасково.

Още за срещата, чуйте от областния управител Станислав Дечев в звуковия файл. Темата продължава и утре в Сутрешния блок на Дарик радио Хасково.