Хасково спорт и култура
Хасково спорт и култура / Дарик радио, Хасково
ОбС-Хасково извънредно
95174
ОбС-Хасково извънредно
  • ОбС-Хасково извънредно
Два часа почти продължава извънредното заседание на Общински съвет – Хасково. Съветниците дебатират по върнатата от кмета докладна записка, касаеща разпределяне на финансови средства за спорт и култура. Стигна се до повишаване на напрежението в зала Хасково днес.

Хасково спрот и култура
netinfo

Припомняме, че в края на миналия месец на редовното заседание на местния парламент групата на ГЕРБ поиска от парите предназначени за видеонаблюдението на Хасково да бъдат взети 181-а хиляди лева и да бъдат дадени за спортните и културни клубове. Тогава кметът определи докладната за незаконосъобразна и след това я върна за ново обсъждане в общинския съвет.

Председателят Таня Захариева насрочи заседанието за днес, а постоянните комисии коментираха предложението в петък. Комисиите отново приеха докладната, но с корекция в предлаганата сума. Вместо 181-а хиляди лева, да бъдат отпуснати 176 хиляди лева. Това е защото едно от сдруженията се отказва да получи 5 000 лева помощ от общината.

В разгорещените дебати днес, от опозицията „Коалиция за Хасково”, заявиха че мнозинството извива ръцете на собствения си кмет. Според тях ако докладната бъде приета кметът ще атакува решението пред Административния съд.  Градоначалникът пък призова за воденето на разумен диалог и изрази надеждата следващата година да има повече пари за спорт и култура. Тук следва извода, че ако докладната на ГЕРБ бъде приета, кметът наистина ще я атакува пред съда.