Димитровград, Курбан за празника
Димитровград, Курбан за празника / Дарик радио, Хасково
Над 300 кг курбан от 5 овце, приготвен в  7 казана, раздадоха днес в Димитровград за празника на града. Курбанът бе осветен от архиерейския наместник Георги Тодев, а в раздаването му на стотици граждани в двора на храма „Св. Димитър“ помогнаха доброволци от читалищата.

Димитровград, Курбан за празника
Дарик радио, Хасково

Инициативата е на кмета Иво Димов и той я реализира с лични средства вече пета поредна година. Началото бе поставено след поредица тежки наводнения в общината, когато градоначалникът се зарече да дава курбан в навечерието на празника на града.

Димитровград, Курбан за празника
Дарик радио, Хасково

По-рано тази сутрин в църквата „Св. Димитър“ бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благоденствие. Димитровград да става все по-добро място за живот, пожела кметът Иво Димов, като честити празника на събралите се в храма.

Димитровград, Курбан за празника
Дарик радио, Хасково

По-късно кметът Иво Димов посрещна в залата на втория етаж в общината гостуващите чуждестранни  делегации от побратимени на Димитровград градове и такива, с които има партньорски отношения. Ръководството на Димитровград и гостите размениха поздравления и сувенири. Тази година делегациите са от 5 държави - от град Айзенхютенщат, Германия, водена от кмета Франк Балзер; от Кутина, Хърватска, начело със  зам.-кмета Соня Репич; от Димитровград, Сърбия, водена от кмета Владица Димитров; от унгарския Казинцбарцика екип мениджъри на общински фирми и ръководители в администрацията. За празника на града гостува и председателят на международната Асоциация АТРИУМ, в която Димитровград участва, Елиза Джованети.