Стоянович: Трябва максимално бързо да решим проблема с музея в Александрово
Стоянович: Трябва максимално бързо да решим проблема с музея в Александрово / netinfo
Стоянович: Трябва максимално бързо да решим проблема с музея в Александрово
72311
Стоянович: Трябва максимално бързо да решим проблема с музея в Александрово
  • Стоянович: Трябва максимално бързо да решим проблема с музея в Александрово

"Александровската гробница е забележително място. Не знам дали има друга държава в света, която да разполага с подобно културно наследство и в която всички ние да продължаваме да си прехвърляме чисто по шопски инициативата за нещо, което малко още трябва да се подбутне, за да завърши целият процес". Това заяви днес в Хасково културният министър Петър Стоянович. Той добави, че между няколко министерства от една страна и Общината от друга предстои да се направи опит за една последна стъпка, за „един сговор" и този процес най-сетне да бъде финализиран. В най-скоро време Министерството на културата ще инициира петстранна среща между отговорните държавни институции, Община Хасково и Земеделското министерство, за да може най-сетне да се реши този проблем, каза министърът. Той имаше предвид дългогодишния проблем със собствеността на земята под Музея на тракийското изкуство, изграден край гробницата.

"Няма как да сложим в индикативната листа на ЮНЕСКО това божествено място и да не извървим пътя към това. Дошло е време, в което да съберем целия интелектуален елит от местна и централна власт и да направим един глобален прочит, от който най-сетне да излезе някаква национална стратегия, в която всеки да знае своето място и да вървим заедно в една посока, посочи министър Стоянович. Още от него - в звуковия файл:

Петър Стоянович и колегата му Драгомир Стойнев взеха днес участие в обществена дискусия на тема "Хасково - нови възможности за регионален туризъм".