Статут за почетен гражданин и талисман на Димитровград предлагат съветници
Статут за почетен гражданин и талисман на Димитровград предлагат съветници / Darik News, архив
Статут за почетен гражданин и талисман на Димитровград предлагат съветници
49456
Статут за почетен гражданин и талисман на Димитровград предлагат съветници
  • Статут за почетен гражданин и талисман на Димитровград предлагат съветници

Общинският съвет в Димитровград заседава днес за първи път в 2012 г. 52 са докладните записки, включени в дневния ред от председателския съвет. Сред тях е и тази за одоряване на промени в структурата и числеността на общинската администрация. Спорни се очертават предложенията за кариери в местността Юрт дере в Габера и находище „Дюзка чешма" в землището на с. Крепост.

Днес съветниците ще разглеждат още стратегия за управление на общинската собственост за периода до 2015 г., годишна програма за управлението й, годишен отчет за изпълнение на общинската стратегия за развитие на социалните услуги. Кметът Иво Димов им връща за повторно разглеждане приетата на миналата сесия наредба за създаване, управление и контрол на общинските предприятия, както и решение, което касае данъчни облекчения за семействата на деца с ТЕЛК. Предложения за данъчни облекчения ще бъдат разглеждани и на днешното заседание. Кметът Иво Димов е вносител и на докладната за участие на общината, като партньор по проект „Развитие на туристически продукт и маркетинг на дестинации в общините Хасково, Димитровград и Стамболово".

Изработване на статут за званието „Почетен гражданин на Димитровград" предлага председателят на комисията по култура Христо Цветков. Провеждане на конкурс за избор на талисман на Димитровград предлага секретарят на комисията Калина Монева. Чуйте аргументите й в звуковия файл: