Стартира третото издание на фестивала Угар
Стартира третото издание на фестивала Угар / netinfo
Стартира третото издание на фестивала "Угар"
88630
Стартира третото издание на фестивала "Угар"
  • Стартира третото издание на фестивала "Угар"

Древни инструменти от три континента ще огласят поляните на връх Драгойна по време на фолклорния фестивал "Угар", който започва днес там и ще продължи утре. Освен формация "Тъпани и гайди", която ще се представи от 20 часа, на сцената ще звучат австралийското диджериду - най древният духов инструмент в света, древният перуански ударен инструмент кахон и каба гайдата.

Програмата предвижда още хайдушка среща с възстановка, която ще покажат от регионалния клон в Нова Загора на националното дружество "Традиция", молебен за България, панаир на занаятите, участие на нестинари, концерт на ансамбъл "Филип Кутев" и фолклорни групи и състави от цялата страна.

Това е третото издание на фолклорния фестивал "Угар" и първото, което е извън Димитровград. Организират го момчетата от димитровградското сдружение "Ангел Войвода" с помощта на доброволци и начело с председателя си Георги Георгиев. Чуйте го в приложения файл.

Всеки, който е готов да помага, е добре дошъл, призовава той и апелира тези, които искат да посетят фестивала, да облекат бяла риза от фолклорна носия.

Стартира третото издание на фестивала "Угар"
netinfo