Иво Димов - кмет Димитровград
Иво Димов - кмет Димитровград / Дарик радио, Хасково
Подзаглавие – кметът на Димитровград с признание от БФС и УЕФА
Иво Димов - кмет Димитровград
95630
Иво Димов - кмет Димитровград
  • Иво Димов - кмет Димитровград
Още един плакет за признателност ще постави в кабинета си кметът на Димитровград Иво Димов. Той бе единственият кмет от област Хасково, който се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин. Иво Димов е получил покана за срещата лично от президентът на БФС Боби Михайлов, който му връчва и плакет за доброто сътрудничество между община Димитровград, БФС и УЕФА.

На срещата с Александър Чеферин се коментира възможността общините да се възползват от ресурса, който европейската футболна централа смята да инвестира в БФС, заяви в сутрешния блок на Дарик радио – Хасково Иво Димов.

Става въпрос за около 3 млн.евро , които ще осигурят финансиране на програмата „ХЕТТРИК” 4 на УЕФА, за период от следващите три години.  По тази програма община Димитровград вече е реализирала проект -  изграждането на игрището с изкуствена трева на стадион „Раковски”.

Откриха модернизираната зала "Младост" в Димитровград

Предстои да бъдат изградени още две игрища с изкуствена трева в Димитровград. Те ще се намират на стадион „Миньор”.  Ще бъдат с осветление , трибуни, с ограждения , със съблекални. Общата сума на този проект е около 350 000 лв. без ДДС и отново финансирането е от Европейската футболна централа, съобщи кметът на Димитровград.  

Предстои кметът да срещне с министъра на спорта Красен Кралев по повод идеята на Иво Димов за изграждане на спортна зала тип „Балон” в Димитровград.  Това е вид покривна конструкция. „Балонът ” се обдухва, вентилира се, затопля се, обясни  Димов и допълни, че намерението е с такова съоръжение да бъдат покрити терени в района на спортен комплекс „Раковски”. 

Още за новите проекти в областта на спорта в Димитровград и отчет за свършеното през тази година, чуйте в звуковия файл.