/ Дарик радио, Хасково
Общинският съвет на Димитровград заседава днес, навръх храмовия празник на местната църква „Св. Димитър“. 16 са докладните, включени в дневния ред на редовната сесия, която започна в 9:00 часа в зала „Гроссето“.

Отпускането на стипендии за деца и младежи с изявени дарби в общ размер на 23 574 лв. и утвърждаване на издръжката за дете в детските градини и детските кухни за бюджетната 2018 година са сред акцентите в днешната работа на димитровградските съветници.
 
173 талантливи деца и младежи от община Димитровград са одобрени за стипендии от комисията. Предложението й е за високи спортни успехи състезателят на клуба по борба Димитър Тодоров, вицеевропейски шампион за кадети, да получи 1 500 лв. годишна стипендия.
 
Най-много- 82, са стипендиите в направление „Спорт“, в размер от 325 лв. до 50 лв., 49 са стипендиите в раздел „Наука и техника“ на стойност от 175 лв. до 65 лв. и 41 стипендии в направление „Изкуство и култура” в размер от 195 лв. до 50 лв.
 
Предстои димитровградските съветници да разгледат предложения за промени в Наредбата за обществения ред и тази за строителни и монтажни работи.

Приемане на Програма за енергийна ефективност и на Краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на община Димитровград в периода 2017-2020 г. са включени също в дневния ред.

В него фигурира и разглеждането на договор за предоставяне на концесия на общинската Автогара в Димитровград с прилежащата й инфраструктура.