Две нови наредби и 202 стипендии за даровити деца гласува ОбС-Димитровград
Две нови наредби и 202 стипендии за даровити деца гласува ОбС-Димитровград / Дарик радио, Хасково, Архив

20 докладни записки включва проектът за дневен ред на днешното заседание на общинския съвет в Димитровград. Две нови наредби внася кметът Иво Димов: за именуване и преименуване на общински обекти, паметници и други възпоменателни знаци на територията на общината и втората- за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване.

Акцент в дебатите се очаква да бъде и даването мандат на кмета за участие и гласуване в извънредното заседание на ВиК Асоциация-Хасково, насрочено за 9 ноември.

Председателят на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт” Тодор Тодоров ще представи предложението за отпускане на 202 стипендии за деца и младежи с изявени дарби по местната наредба.

Предложение до Министерския съвет за отпускане на персонална пенсия за дете от с. Голямо Асеново, чийто баща е починал, а майката е безработна, както и две докладни за еднократна финансова помощ по общинската наредба за хора в тежко социално положение ще разгледат още димитровградските съветници днес.