Димитровград, спортна зала
Димитровград, спортна зала / Дарик радио, Хасково
Откриха модернизираната зала "Младост" в Димитровград
95018
Откриха модернизираната зала "Младост" в Димитровград
  • Откриха модернизираната зала "Младост" в Димитровград
Обновената и реконструирана, вече многофункционална спортна зала в Димитровград, бе открита официално в навечерието на Димитровден. Сред официалните гости бяха председателят на ПГ на ГЕРБ и зам-председател на партията Цветан Цветанов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатите от региона Делян Добрев, Евгения Ангелова и Георги Станков.

Димитровград, Откриване на ремонтираната спортна зала
Дарик радио, Хасково

Ремонтните работи продължиха 10 месеца, а средствата бяха отпуснати от МС, като целева субсидия в края на миналата година. Това е първият подобен ремонт на залата след откриването й преди 42 години, припомни кметът Иво Димов, като коментира, че за него това е сбъдната мечта. Сега вече Димитровград има модерно спортно съоръжение, което отговаря на всички стандарти и е едно истинско бижу, придобивка не само за Димитровград, но и за област Хасково, подчерта той.

Димитровград, Откриване на ремонтираната спортна зала
Дарик радио, Хасково

Всичко това е благодарение на всички вас, обърна се Цветанов към препълнената зала. Вие бяхте хората, които избрахте достойния, знаещия и можещ кмет. Защото много са възможностите, които държавата дава, но малко са кметовете, които могат да имат този ентусиазъм и да правят всичко, водени само от обществения интерес, посочи той. 67 млн. лв. по европейски програми са привлекли от 2011 г. до момента Иво Димов и екипът му в общината. С 3 млн. лв. от правителството за ремонта на тази спортна зала, стават 70 млн. лв., колкото са и годините на Димитровград, каза още Цветан Цветанов. И призова родителите да насърчават децата си да спортуват, като пожела нови успехи и титли на всички димитровградски клубове.

Димитровград, Откриване на ремонтираната спортна зала
Дарик радио, Хасково

Церемонията стартира с демонстрации на 5 от 18-те лицензирани спортни школи, които работят в Димитровград на фона на 9-метров трибагреник.
След официалните приветствия фолклорният ансамбъл „Чинари“ представи спектакъла „Ние, българите“.
Залата разполага с 1082 места, като за първи път са предвидени и такива за хора с увреждания. 
Звукова картина от церемонията чуйте в приложения файл.