Сладки книжки подари на ОДЗ Слънце дамският Ротари в Димитровград
Сладки книжки подари на ОДЗ Слънце дамският Ротари в Димитровград / DarikNews
Сладки книжки подари на ОДЗ "Слънце" дамският Ротари в Димитровград
58189
Сладки книжки подари на ОДЗ "Слънце" дамският Ротари в Димитровград
  • Сладки книжки подари на ОДЗ "Слънце" дамският Ротари в Димитровград

 

100 детски книжки и дискове дарr днес на ОДЗ „Слънце” дамскияj ротари клуб в Димитровград по повод Деня на народните будители. Началото на каузата им „Библиотека в детската градина” е поставено още през юни, когато Димитровград е домакин на официалната церемония по предаване на президентската огърлица на Инер Уил Дистрикт 248 България, чийто президент е димитровградчанката Ганка Бургелова. Тогава дамите от клубовете в цялата страна подкрепят инициативата, като вместо цветя подаряват детски книжки. С тях днес те направиха и първото си дарение, като акцията продължава и за останалите детски заведения в общината. Освен книжките и дисковете дамите зарадваха възпитаниците на ОДЗ "Слънце" и със сладки книжки-торти, които прие директорът Веска Гочева.

От дамския Инер клуб в Димитровград ще набират книжки и средства за закупуване на такива по време и на следващата си инициатива- благотворителен бал, с който на 17 ноември ще отбележат 5 години от създаването на Инер Уил Клуб в Димитровград, съобщи днес президентът му Маргарита Димитрова.

Към каузата „Библиотека в детската градина” вече се присъедини и кметът Иво Димов, който обеща общината да дари книжки на стойност 500 лв., съобщават от клуба. Звукова картина от ОДЗ "Слънце" чуйте в приложения файл.