Разполовеният Димитровград- с допълнителна линейка
Разполовеният Димитровград- с допълнителна линейка / DarikNews
Разполовеният Димитровград- с допълнителна линейка
72998
Разполовеният Димитровград- с допълнителна линейка
  • Разполовеният Димитровград- с допълнителна линейка

С допълнителна линейка и медицински екип, който ще е на 12-часов режим на работа и ще действа в светлата част на деня, разполага от днес разполовеният Димитровград. След затваряне на жп надлеза по бул. Трети март Центърът за спешна медицинска помощ остана в южната половина на града, а единствена пътна връзка към северната, е околовръстният път, по който трафикът е изключително натоварен. Проблемът бе отчетен още на среща в общината с началниците на местните служби пожарна, полиция и бърза помощ още преди затварянето на надлеза. За да бъде решен по най-адекватния начин е необходим още един медицински екип, финансирането за който по предварителни изчисления възлизаше на около 80 000 лв. Писмо с искане те да бъдат осигурени изпрати до здравното министерство тогава кметът Иво Димов. И до днес не съм получил официален отговор, но съм благодарен на д-р Петя Радева от регионалния Център за спешна медицинска помощ-Хасково, чийто филиал е димитровградския, посочи кметът. Допълнителната линейка е била резерва в Хасково и от днес е предоставена за ползване в Димитровград. Ще я обслужват наличните медицински екипи, които ще се сменят на ротационен принцип, обясни д-р Радева.

Разполовеният Димитровград с допълнителна линейка
netinfo

 

Община Димитровград устрои и временна приемна на екипа в помещенията на закритото преди години кабелно радио, на бул. Благоев. Там медиците ще изчакват повикванията, но същинска спешна помощ ще се оказва в линейката, оборудвана с всичко необходимо.

Разполовеният Димитровград с допълнителна линейка
netinfo

Медицинският екип е настанен там с моя заповед до приемането на решение от общинския съвет за предоставяне на помещението. Подготвена е докладната, която ще бъде разгледана на предстоящата в края на този месец сесия, уточни кметът Иво Димов.

Д-р Радева и кмета Иво Димов чуйте с още информация по темата в приложения файл.