Райна Йовчева призовава за толерантна и отговорна кампания
Райна Йовчева призовава за толерантна и отговорна кампания / netinfo

Бих искала да призова всички отговорни политици да не допускат използването на държавните институции за път към спечелването на вота и влияние върху избирателите, се казва в отворено писмо на областния управител Райна Йовчева до всички кандидати за кметове и общински съветници.

„Нека вашата кампания, уважаеми кандидати, бъде основана на принципите на честност и лоялност към опонентите. Опитайте се да поддържате добрия тон и диалогичността в дебатите, призовава губернаторът.

Убедена съм, че обществото има нужда от една позитивна, спокойна кампания, защото точно така се характеризира кампанията на силните и уравновесени кандидати, достойни да бъдат управленци .

Вярвам, че всички вие сте зрели, интелигентни хора, които няма да допуснат арогантно отношение помежду си и ще изразяват идеите и амбициите си по достоен начин.

Уважавайте и ценете опонентите си, защото утре ще трябва да работите заедно за просперитета на общините, които ще управлявате”, се казва още в писмото на хасковския областен управител до кандидатите за местна власт.