/ Dariknews.bg, архив
С тържествен водосвет, отслужен от отец Николай, в хасковския квартал "Болярово" започна строителството на социален център за лица с психически разстройства.

Кметът на общината Станислев Дечев и областният управител д-р Стефка Здравкова направиха първата копка на бъдещата институция, предава БТА.

Първа копка за нов социален център в Димитровград (СНИМКИ)

Проектът за центъра за грижа е на стойност почти 570 000 лева. Финансирането е в по-голямата си част от Европейския фонд за регионално развитие. То се допълва и от националния бюджет. Строителството трябва да приключи след година.

Капацитетът на центъра ще бъде 15 потребители. Назначеният персонал също ще бъде 15 души. Идеята е създаването на подходяща социална инфраструктура, близка до домашните условия, в която да бъдат приемани нуждаещите се от специфична грижа и със специални потребности например след лечение в специализирано здравно заведение.

Първа копка за канализация на хасковска улица

"Приветствам такива инициативи. Ефективността и успеха на едно управление се измерват именно чрез отношението към различните уязвими социални групи", подчерта в приветствието си кметът на общината Станислав Дечев.
БТА