/ АПИ
Продължава текущият ремонт на 6 км от АМ „Марица“ в област Хасково в участъка от 101-ви до 107-ми км, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

АПИ

Строителните работи започнаха през миналата година и ще завършат до края на септември. Те са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в областта.

Започва ремонт на 6 км от АМ „Марица“ в платното за Хасково

На АМ „Марица“ в момента се полага износващият асфалтов пласт в отсечката от 101-ви до 107-ми км в платното за Пловдив, като трафикът преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“.

След приключване на ремонтните дейности движението ще се прехвърли в обновеното платно за Пловдив и ще започне работата в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Предвидено е фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

През миналата година бяха ремонтирани 5 км от АМ „Марица“, в участъка от 94-ти до 99-ти км в платното за Пловдив. Продължава работата и на първокласния път Стара Загора-Хасково в село Радиево.

АПИ

През миналата година беше обновен 8,8 км участък от първокласния път от границата с област Стара Загора до Димитровград. В урбанизираната територия на с. Радиево предстои подмяна на бордюрите, изпълнение на земни работи, асфалтови дейности и полагане на маркировка.

През миналата година започна ремонт и на 25 км от пътя Хасково-Симеоновград. Сега работата на обекта продължава с изграждане на облицовани окопи, поставяне на пътни знаци и ограничителни системи в отсечката, изпълнение на земни работи и асфалтови дейности в урбанизираната територия на село Узунджово.

Срокът на завършване на ремонтните работи и на двата участъка Стара Загора-Хасково и Хасково-Симеоновград е краят на септември.