Протест на магистрала „Марица”. Жители на Свиленград и представители на бизнеса излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от продължаващия вече 8 месеца ремонт на едното платно, заради което движението е ограничено, а това пречи и на бизнеса.

Областна администрация-Хасково

Хората недоволстват от това, че ремонтът продължава прекалено дълго, предава NOVA. Става въпрос за участъка от 94 до 101 километър. Неговият ремонт започна през есента на 2020 г. На няколко пъти обаче работата по него е спирана.

„Чакахме 7 месеца да приключат тези ремонти. Безкрайни надежди няма. Тук сме да разберем докога ще се прави ремонт на тази отсечка. Реално са работени 37 работни дни, през това време всички, които пътуват или заобикалят, или нарушават правилата и влизат в насрещната отсечка. Имаше и няколко инцидента”, заяви протестираща.

Протестиращи блокираха АМ „Марица” при „Капитан Андреево”

Протестиращите се оплакват, че бизнесът им е спрял заради ремонта и търпят огромни загуби. Те се заканиха да блокират магистралата всяка сряда, докато ремонтът приключи.

Областна администрация-Хасково

„Има сериозно забавяне на този участък. Навлизаме във времето на трафик и гастърбайтери. От АПИ ни казаха, че неколкократно е спирана работата поради липса на финансиране”, обясни областният управител Минко Ангелов.

Представител на Агенция „Пътна инфраструктура”, който заяви, че официалният срок за приключване на обекта е през ноември 2021 г. „Ремонтните дейности бяха преустановени поради това, че навлязохме в зимен сезон.

Областна администрация-Хасково

В последствие през март бяха възстановени, като се акцентира върху мостовите съоръжения. Ръководството на АПИ реши, че трябва да бъдат преустановени строителните дейности.  

Аз не мога да коментирам какви са били мотивите, за да бъде отложено започването на строителството. Към днешна дата имаме писмо от Управителния съвет, според което от 2 юни трябва да бъдат продължени всички ремонтно-строителни дейности”, обясни директорът на Областно пътно управление-Хасково Радостин Ламбрев.
nova.bg