/ Агенция "Пътна инфраструктура"
Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание
Започва ремонт на 6 км участък - от км 107 до км 101 на АМ „Марица“ в платното за Хасково, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пуснаха движението в ремонтирания 5 км участък на АМ „Марица“ (СНИМКИ)

Движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км - от км 103 до км 107, 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели.

Протест на АМ „Марица” заради ремонт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Ремонтните дейности ще се изпълняват от дружеството „АБ“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта на движение в участъка - до 50 км/ч.