/ Агенция "Пътна инфраструктура"
Пуснато е движението в ремонтирания 5 км участък на АМ „Марица“, в участъка от ГКПП „Капитан Андреево“ до пътен възел „Ново село“, съобщиха от Агенция 'Пътна инфраструктура".

Агенция "Пътна инфраструктура"

Със завършването на ремонтните работи трафикът от Капитан Андреево към София ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно.

Протест на АМ „Марица” заради ремонт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Отсечката от 94+690 до км 99+500 на автомагистралата е ремонтирана по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“. Положена е нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи, знаци и маркировка.

Ремонтирани са 5 големи съоръжения - пътен възел „Свиленград“, мостът над река Канаклийска, надлез над републикански път III-5509 Свиленград - Щит - Маточина, както и два селскостопански подлеза.

Агенция "Пътна инфраструктура"

Обновени са пътните плочи, хидроизолацията, дилатационните фуги и тротоарните конзоли на съоръженията. Продължават довършителни работи по долното строене, без да се възпрепятства транзитният трафик.

През миналата година бяха укрепени и три високи насипа в участъка между 99-ти и 101-ви км. Положена е геомрежа, нова настилка, мантинели и маркировка. С възстановяването на движението шофьорите ще преминават по изцяло обновено близо 7-километрово трасе на АМ „Марица“ в участъка от км 94+690 до км 101+700.