Хасково, Областният управител с приемни по общини
Хасково, Областният управител с приемни по общини / Областна администрация, Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев започна от днес поредицата си от изнесени приемни в общините от региона. Днес той се срещна с жителите на община Симеоновград. Уличното осветление в Калугерово да бъде с нов график, поискаха жители на селото. Те обясниха, че най-удачното време за осветяване на селските улици е между  полунощ и 4 сутринта, а не както е сега. Хората настояват графикът да се промени, а Станислав Дечев веднага постави този въпрос пред кмета на Симеоновград Милена Рангелова. „Ще се съобразя с желанието им и веднага ще проверя дали е възможно технически това да се случи”, ангажира се тя.

Хасково, Областният управител с приемни по общини
Областна администрация, Хасково

Освен това, от Калугерово настояват да се предприемат превантивни мерки срещу бъдещи наводнения и още си спомнят ужаса от 2005 година, когато много домове и имоти са били унищожени от водната стихия. Дечев се ангажира лично да посети Калугерово на 16 юли и на място да види проблемите, за които говорят хората, в това число лошата улична мрежа, липсата на канавки и водоотвеждащи канали.   

Хасково, Областна управа с приемни по общини
Областна администрация, Хасково

Успоредно с тази приемна се проведе и среща с гражданите на Димитровград, където днес бе заместник-областният управител Стефка Здравкова. Иновативни предложения в сферата на земеделието и алтернативните култури бяха само част от въпросите, които обсъдиха с нея дошлите в приемната.

Утре предстоят приемни в Маджарово и Ивайловград. В Маджарово приемната ще е от 10 до 12 ч., а в Ивайловград- от 14 до 16 ч.