/ Дарик радио, Хасково
Повече социални придобивки подписа в КТД кметът на Димитровград
99952
Повече социални придобивки подписа в КТД кметът на Димитровград
  • Повече социални придобивки подписа в КТД кметът на Димитровград
По-големи социални придобивки за заетите в сферата на образованието и социалните услуги в Димитровград включва подписаният днес от кмета Иво Димов с местните структури на синдикатите общински Колективен трудов договор.

КТД със синдикатите подписва димитровградският кмет

140 000 лв. са разходите за общинския бюджет за ваучерите за храна по 2 лв. на работен ден, които те ще получават и през 2019 г. Между 30 и 40 000 лв. костват транспортните им разходи, които общината поема.

Общински КТД, Димитровград
Дарик радио, Хасково

С 5 лв. повече от договореното в националния КТД ще получават за квалификационна степен учителите. С 30 стотинки повече ще е заплащането за лекторски час. Работилите над 10 години при един работодател медицински сестри и завеждащ здравни кабинети в детските заведения при пенсиониране ще получават 7 брутни трудови възнаграждения.

Заетите в социалните услуги също запазват ваучерите за храна и двете допълнителни плащания- за деня на социалния и здравния работник и за Коледа, съобщи кметът Иво Димов.

Общински КТД, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Следващата година предстои увеличение и на заплатите, но в момента се работи по финансовата рамка и не мога да конкретизирам с проценти, посочи той.

Общински КТД, Димитровград
Дарик радио, Хасково

От синдикатите днес коментираха, че са постигнали всичко, за което са настоявали по време на преговорите. Кметът Иво Димов подчерта, че новият КТД надгражда постигнатото в предишни години, като се запазват всички добри практики.

Общинският КТД за сферата на образованието подписаха от Съюза на работодателите в системата на предучилищното и училищното образование в България - секция Димитровград, Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ и Регионален синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда "Подкрепа"- Димитровград.

Общински КТД, Димитровград
Дарик радио, Хасково


За сферата на социалните дейности кметът на общината Иво Димов подписа КТД с координатора на Областния и Общински съвет на КНСБ Веселин Тодоров.

Чуйте повече от срещата в приложения звуков файл.