Пострадалата при селфи върху вагон не помни случилото се
Пострадалата при селфи върху вагон не помни случилото се / Дарик радио-Хасково, Архив

Успешна е операцията на 16-годишната Марияна, която пострада тежко при токов удар в Димитровград при опит за селфи върху покрива на влаков вагон. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където лекарите се борят за живота й от 5 март, когато се случи инцидентът. Операцията е направена в събота, като са обработени 12 % от тежките й изгаряния. В момента състоянието на момичето е стабилно, като предстои днес да бъде направена първата превръзка на обработените рани.

От здравното заведение отбелязаха, че в момента няма спешна нужда от кръводаряване, но въпреки това всеки желаещ може да дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология, като съобщят, че дарената кръв е в полза на 16-годишната Марияна, която се намира в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия в УМБАЛ "Свети Георги". 32-а дариха 14 литра кръв за момичето в организирана от училището й- СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград акция.

 

Марияна е с 51 % изгаряния, като по краката и лявата й ръка те са по-дълбоки. В момента състоянието й е стабилно. Тя е контактна, но има ретроградна амнезия и не помни нищо от инцидента, съобщават още от УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив.