Хасково, ансамбъл "Златна Тракия"
Хасково, ансамбъл "Златна Тракия" / Областна администрация, Хасково
С най-високото отличие- почетен плакет, удостои областният управител Станислав Дечев ПТА ”Златна Тракия” по повод 30-та годишнина на ансамбъла. Той  бе специален гост на празничния концерт и връчи плакета на ръководителя на ансамбъл „Златна Тракия” Златка Тимонова.

Хасково, ансамбъл "Златна Тракия"
Областна администрация, Хасково

„Като областен управител се гордея с Вашите постижения, успехи на национални и международни сцени. Но това, което най-много ме впечатлява е, че Вашият ансамбъл по уникален начин съхранява българските традиции и ги предава на всяко следващо поколение. Затова искам да пожелая на всички танцьори да продължавате със същия успех да покорявате сърцата на българите и да пазите българските обичаи, традиции и народно творчество”, каза в приветствието си Станислав Дечев. Губернаторът подчерта, че Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия” е една от емблематичните творчески институции в Хасковска област.

Хасково, ансамбъл "Златна Тракия"
Областна администрация, Хасково

ПТА „Златна Тракия” за 30 години е представил над 900 концерта в страната и чужбина.

ПТА” Златна Тракия” поздрави и кметът  на общината Добри Беливанов, който в словото си припомни постиженията на ансамбъла и представянето му тази година на централния площад  в Брюксел в инициативата „Голямото хоро”. Добри Беливанов връчи плакет с герба на Хасково на ръководителя Златка Тимонова с пожелания винаги с толкова завладяващ плам и майсторство да представят българския фолклор.
 
В концерта участваха и едни от първите танцьори на ансамбъла, редом с най-малките си наследници. Съпроводът бе на Народния оркестър на Община Хасково с ръководител Димчо Йорданов. По повод юбилея общината финансира ансамбъла с 4 хиляди лева.