Петър Ангелов с наградата "Александър Паскалев"
Петър Ангелов с наградата "Александър Паскалев" / Дарик радио-Хасково
Наградата „Александър Паскалев“ в 45-то издание на „Южна пролет“ получи Петър Ангелов. Статуетката му бе връчена от председателя на Общинския съвет Таня Захариева. Решението Петър Ангелов да получи приза е на комисия с председател заместник-кметът на Хасково Милена Трендафилова.

Южна пролет, Хасково
Дарик радио-Хасково

Трима лауреати в конкурса за дебютна литература „Южна пролет“ бяха наградени на официалната церемония в хасковския театър. „Пегас“ в раздела за литературна критика получи Сирма Данова за „Кралят физиономист: Автотекстуалност и автопрезентиране в творчеството на Пенчо Славейков“. В раздел „Поезия“ бе отличена Димана Йорданова за стихосбирката „Жената и мъжете, които бях“. Пегаса за проза получи Десислава Николова за книгата „Алиса и петък вечер“. Наградите връчи кметът на Хасково Добри Беливанов. В останалите категории отличията не бяха присъдени.

Южна пролет, Хасково
Дарик радио-Хасково

Председател на журито бе Владимир Зарев, а в състава на комисията бяха Митко Новков, Валентина Радинска, Петър Чухов и Петър Василев. По тяхно решение съпътстващата награда на Тракийското дружество за поезия взе Христо Мухтанов с „Опити за еволюция“, а наградата на Сдружение за култура „Хасково 2015“ за проза- Георги Караманев за романа „И додето се раждат лъчите“.