Пазят в тайна в кое ТВУ настаняват Асен
Пазят в тайна в кое ТВУ настаняват Асен / netinfo
До 7 дни Районен съд – Хасково още вземе решение къде да бъде настанен малотетния Асен Андреев, признал си за убийството на връстник. Момчето ще бъде изпратено във възпитателно- училище интернат за срок от 3 години, а предложението е на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Не е в интерес на Асен да бъде огласено мястото, на което ще бъде изпратен, тъй към него има отправени заплахи. Според психолозите той е абсолютно адекватен и е съзнавал деянията си. Към момента не проявява агресивност и е намерил приятели в дома, където е временно настанен. Там към него е прикрепен възпитател, който го държи под непрестанно наблюдение.

След изтичане на трите години в интерната, случаят на Асен отново ще бъде отнесен към магистратите. Казусът му е сложен, тъй като е наказателно неотговорен към момента на убийството и след навършване на пълнолетие няма да бъде съден за стореното.

Реално Асен е бил лишен от родителски надзор. Майка му го е изоставила когато е бил двегодишен, а баща му не го е припознал след раждането и няма родителски права. Асен е бил записан в училището в село Клокотница, но не е посещавал учебните занятия. Израстнал е по улиците. Днес в съда го доведоха без белезници.