Овладяха големия пожар в Харманлийско
Овладяха големия пожар в Харманлийско / DarikNews.bg, Архив

Овладян е късно снощи големият пожар между селата Елена, Остър камък и Иваново, който обхвана площ от около 15 000 дка с периметър около 12 км, съобщи директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Хасково Николай Вълчев. Силният вятър вчера изключително затрудни работата на огнеборците, като на помощ се включи и хеликоптер.

4 400 дка от изгорелите площи са горски фонд, останалите- храсти и сухи треви. На дежурство по периметър на пожара остават днес пожарникари, военни и горски, които ще следят за нови разпалвания. Изясняват се причините за поредния голям пожар, като една от версиите е за учебни стрелби на военния полигон край с. Корен.

Още два пожара вчера са нанесли материални щети. В 18:10 ч. от РСПБЗН - Хасково са гасили пожар, предизвикан от детска игра, в паянтова постройка на ул. “Ятак” в. Хасково, като е спасена сградата в съседство. Преди това огнеборците от  Минерални бани са овладели пожар, причинен от небрежност при боравене с открит огън, в 3 водомера в шахта в двор на къща в с. Сусам. 10 са били пожарите в сухи треви и храсти през изминалото денонощие. 4 са били аварийно-спасителните дейности, като са премахвали рояк оси от салона на ОУ “Христо Смирненски” в Хасково, разчиствали са пътното платно след транспортно произшествие на автомагистрала “Марица” при Свиленград и след произшествие с лек автомобил “Рено” по пътя за с. Княжево след Тополовград.