/ Агенция „Митници“
50 491 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници"..

Агенция „Митници“

Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост са открити при проверки на четири товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

Откриха над 81 000 „маркови“ стоки на „Капитан Андреево“

При един от случаите на 14 март на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Чехия.

Агенция „Митници“

Митническите служители откриват сред декларираната стока 34 546 текстилни изделия, по-голяма част от които дамски и мъжки тениски и спортни екипи, 4386 чифта обувки и 57 чанти, носещи лога на известни марки.  

В друг товарен автомобил на 16 март откриват отново сред декларираната стока 6180 текстилни изделия, брандирани с фигуративни и словни изображения на известни мерки. Камионът с полска регистрация е управляван от български гражданин, който е превозвал стока от Турция за Полша. 

Агенция „Митници“

В други два камиона на 8 и 9 март между декларираната стока, превозвана от Турция за Германия, митническите служители откриват 5322 облекла с обозначения на световноизвестни марки.

Стоките не са били декларирани - не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водачите - турски граждани, са съставени актове. От началото на годината до момента митническите служители на пункта са при задържали над 320 000 артикула.