Двама души са задържани при специализираната операция, която се проведе на 22 февруари в Разградско, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Разград

В хода на акцията е извършено претърсване в обект в Цар Калоян, където се развива незаконна търговска дейност, свързана с използване на лица без трудови договори, за които не се заплащат осигуровки и държане на стоки без акцизен бандерол.

Спецакция на полицията се провежда в Разградско

Установени са три такива лица, иззети са 230 кг местни продукти и 120 литра алкохол без акцизен бандерол. В хода на извършените проверки в частен дом в Исперих е намерена акцизна стока - 750 литра етилов алкохол без бандерол. 

ОД на МВР-Разград

По данни за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси служители на Районно управление-Кубрат са извършили претърсване и изземване в частен имот в село Брестовене, обитаван от 37-годишен мъж.

Установени са 15 броя патрони - калибър 12, комплект за почистване на огнестрелно оръжие - 12 калибър, оптичен мерен прибор, трофейни рога от елен, препарирана граблива птица и други.  

ОД на МВР-Разград

Девет КПП-та бяха изградени от екипи на жандармерия, "Охранителна" и "Пътна полиция" със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

Проверени са 12 заложни къщи, автоморги и пунктове за черни и цветни метали. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 213 души и 197 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 6 акта и 40 фиша.